Det osagda

Hanna lever med Calle, ett utstakat och tillrätta­lagt liv. Under en resa till Mallorca med bästa väninnorna står Jakob bredvid henne i en bar. Ett möte omöjligt att värja sig från. Hanna tvingas att ifrågasätta det mesta hon tagit för självklart, sina egna val i livet. Hon förlorar en stenhård egen­kontroll – hennes största rädsla. När Hannas far och mentor hastigt dör avslöjas familjens dolda sanningar. Vem var hennes far innerst inne? Varför försvann hennes syster från familjen så abrupt för så länge sedan? Varför har hon själv aldrig tidigare ifrågasatt det som ändå antytts? Vart ska hon ta vägen med sitt eget liv?

Det osagda är en utvecklings­roman. Den handlar om att våga börja leva sitt eget liv utifrån sina egna premisser. Att våga släppa taget om självklara ramar och skenbara måsten. Den handlar också om het passion, om ett liv som hamnar mitt i orkanens öga och om livs­avgörande beslut.

Format: tryckt bok Utgivning: hösten 2021 Förlag: Bokförlaget Mormor

Kommer även som ljudbok på samma förlag.

Röster om Det osagda

Vissa författare lyckas på något sätt skapa en värld åt läsaren som man gärna vill vara i. Det tycker jag Kajsa Franchell gör.

Historien var så stark, där fanns alla ingredienser utan att det blev kletigt och förutsägbart. Inget trams, bara en djup känsla av närvaro.

Jag blev trollbunden, imponerad och berörd!

Det osagda är en roman om det svåra att veta hur man som kvinna vill leva sitt liv. En mycket välskriven relationsroman om Hanna som på en resa får uppleva passionen fast hon är sambo och snart ska gifta sig. Läs den!

Det osagda är en välskriven och medryckande psykologisk thriller utan mordoffer, ett skickligt skildrat relationsdrama.

Fantastiska beskrivningar av miljöer och känslor. Mycket igenkänning, berörande och spänning som gjorde det svårt att släppa den. Så bra bok!

En riktig bladvändare! Bra och detaljrikt språk som gör den lättläst. Man kunde verkligen leva sig in i de olika karaktärerna.

Det osagda är en fantastisk relationsroman med en slags inre, själslig spänning som tar andan ur en. Du som någon gång undrat om livet ska vara så här. Du som hela livet följt en plan och du som alltid levt upp till andras förväntningar eller gängse konventioner måste läsa den här boken. Den är välskriven med ett effektivt språk som stundom är poetiskt. Läs!

Hur Det osagda kom till

Jag hade anmält mig till ännu en skrivar­kurs. Denna gång över en förlängd helg i det vackra Spanien. Vi skulle förbereda oss genom att skriva en novell. Då använde jag mig av en idé som legat och grott. Novellen blev ett brev skrivet av en sjuk kvinna till sin man.
I brevet nämndes två döttrar. Jag ville utveckla den historien och plockade ut den äldsta dottern som huvud­karaktär i mitt nya projekt. Fler skärvor av verklig­heten och ännu mer fantasi. Respons från både handledare och kurs­deltagare på författar­linjen på Skepps­holmens Folk­högskola var ovärderlig. Till det kom de böcker vi läste under de två år vi träffades. När jag trodde projektet var avslutat började jag om igen. Ny redigering. Både intrig och språk­behandling mejslades fram i ny form.