Det osagda – så kom min senaste roman till

Boken Det osagda, ett ungt par som står med ryggen mot varandra, kvinnan i fokus.Min andra roman Det osagda utkommer på Bokförlaget Mormor under hösten 2021.

Jag hade anmält mig till ännu en skrivarkurs. Denna gång över en förlängd helg i det vackra Spanien. Vi skulle förbereda oss genom att skriva en novell. Då använde jag mig av en idé som legat och grott. Novellen blev ett brev skrivet av en sjuk kvinna till sin man.

I brevet nämndes två döttrar. Jag ville utveckla den historien och plockade ut den äldsta dottern som huvudkaraktär i mitt nya projekt. Fler skärvor av verkligheten och ännu mer fantasi. Respons från både handledare och kursdeltagare på författarlinjen på Skeppsholmens Folkhögskola var ovärderlig. Till det kom de böcker vi läste under de två år vi träffades. När jag trodde projektet var avslutat började jag om igen. Ny redigering. Både intrig och språkbehandling mejslades fram i ny form.